Irak’ta en az 15 ölü, 350 yaralı « Roj Nûçe

27 Nisan 2024 - 18:17

Irak’ta en az 15 ölü, 350 yaralı

Irak’ta en az 15 ölü, 350 yaralı
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2022 - 8:26

545 views

Irak’ta Mukteda es-Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından başlayan protestolarda en az 15 kişi yaşamını yitirdi, 350 kişi ise yaralandı.

Irak’ta Sadr Hareketi Lideri Mukteda es-Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından, Sadr Hareketi destekleyicisi Bağdat’ta bulunan Yeşil Bölge sınırları içerisindeki Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı bastı. Güvenlik güçleri ile Sadr destekçileri arasında çatışmalar başladı. Olayların tırmanması üzerine ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

EN AZ 15 ÖLÜ

Sadr Hareketinin askeri kanadı Seraya es-Selam’ın silahlı üyeleri, yasak kararı sonrası sokağa indi. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda şimdiye kadar en az 15 kişi hayatını kaybetti ve 350 kişi yaralandı.

SADR AÇLIK GREVİNDE!

Mukteda es-Sadr, olayların patlak vermesi üzerine açlık grevine başladığını duyurdu. Sadr Grubu yöneticilerinden Hassan el-Azari, sanal medya hesabında yaptığı açıklamada, Sadr’ın şiddet olayları ve silah sesleri dinene kadar açılık grevine devam edeceğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.